Voor het behandelen van eenvoudige klachten

 

 

I. OVER CHINESE GUASHATHERAPIE

Wij zijn er trots op bij U een unieke chinese therapie te kunnen introduceren. „GUASHA" heet het en betekent zoveel als „schrapen". De methode stamt uit de prehistorische tijd en wordt nog steeds door inheemse volken toegepast. Het neemt een belangrijke plaats in de Traditionele Chinese Geneeskunde in.

In de behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht. Op deze plekken begint de therapeut dan met een jadesteen te schrapen (schraper - „bao y" - is instrument uit jade, hoorn of metaal). De huid wordt hierdoor rood: Op de plaatsen waar blokkaden zijn, verschijnen „bloeduitstortingen" IN de huid (niet OP de huid) varierend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur, hoe chronischer de stoornis. Door de olie bespeurt de patient nauwelijks pijn en wordt de huid niet beschadigd. De rode delen verdwijnen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

De spectaculaire resulaten van GUASHA worden bereikt door de gelijktijdige inwerking op de huid, de subcutis, bindweefsel, lymfsysteem, meridianen, periost, spieren, bloedvaten, zenuwen, hersenen en immuunsysteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam. GUASHA sluit daarom in en vervangt massage, bindweefsel-, reflex- en periostbehandelingen, acupunctuur, moxa, lympdrainage, zuurstoftherapie etc (...) alles in EEN therapie.

Het hoeft dan ook niet te verbazen, dat de lijst van stoornissen, blokkaden en ziekten die met GUASHA behandeld kunnen worden, tamelijk indrukwekkend is. Van eenvoudige revitalisering tot en met complete regeneratie en life-extension, van rheuma, migraine tot chronische vermoeidheid, ME, RSI, PMS, alle pijnsyndromen, rugpijn, nek- en schouderpijn, ischias, stress, burnout, verteringsstoornissen, asthma, allergien, candida, slapeloosheid, stofwisselingsstoornissen, angina pectoris, hoge bloeddruk, immuunzwakte en vele meer (...).

Het „MeiHan Instituut voor Chinese Guashatherapie" biedt sinds jaren (1999) de mogelijkheid tot opleiding in GUASHA. De basiscursus voor beroepstherapeuten bestaat uit drie weekenden. Het omvat de basisprincipes van GUASHA, de pathofysiologie, instrumenten en technieken, diagnostiek, zeven wijzen van schrapen, de drie belangrijkste mewthoden (toniseren, reinigen en neutraliseren), de toepassing op verschillende lichaamsdelen, pijnbestrijding, indicaties en contra-indicaties. Iedere deelnemer(ster) ontvangt bij afsluiting van deze cursus een certificaat voor „BasisGUASHAbehandeling". Hetgeen de bevoegdheid geeft tot uitoefening van GUASHA bij gezonde mensen.

Na enige tijd kunt U aan de „GUASHA-Opleiding voor gevorderden" deelnemen. Deze omvat het tweede deel met als zwaartepunt de behandeling van meer specifieke chronische stoornissen en problemen. Iedere deelnemer(ster) ontvangt (bij succesvol volgen van de cursus) het definitieve diploma*, als bewijs van het volgen van de cursus. U kunt naar wens sympathisant van het Internationaal GUASHA Netwerk worden. Via dit Netwerk krijgt U reducties op aanvullende cursussen, evenals op schrapers en olie. Bovendien organiseert het Netwerk studiereizen naar China.

* Wij aanvaarden (uiteraard) geen verantwoordelijkheid voor behandelingen door U gedaan.

 

Onze cursussen zijn zowel voor prive-personen alsook voor bedrijven/organisaties/ instituten. Voor de honoraria en voorwaarden vragen wij de laatste contact met ons op te nemen. Uw lerares is drs. MeiMei Yu, TCM therapeute en GUASHA lerares uit Beijing, China. De voertaal van de cursus is in het Nederlands.

II. GUASHA BASISOPLEIDING IN NEDERLAND

Basisopleiding voorjaar 2024
Za.+zo. 13/4+14/4, 25/5+26/5, 15/6+16/6, 202
4
De basiscursus vindt plaats op drie weekenden: 10.00 - 17.00 uur.
(middagpause is steeds van 13.15 - 14 uur,
svp een lunch pakket  zelf meenemen). Minimaal 6 deelnemers(sters), max. 10.
Locatie: Amsterdam.
Aanmelding door toesturen van een korte C.V.. U bent tot de cursus toegelaten nadat U een bevestiging & nota onzerzijds hebt ontvangen. Pas dan maakt U het cursusgeld: 1000
euro (inkl.btw) . Termijnbetaling in 3 keer 340 euro is mogelijk. incl. Chinese kruidenthee/koekjes. Aanmelding en kontact: info@meihan-guasha.nl, 06-43237488.
Beperkte ruimte, reservering noodzakelijk

Annulering: binnen 3 weken voor begin kan het cursusgeld helaas niet  meer worden teruggestort. De schraper, de olie en een handboek geneeskunde kunnen gedurende de cursus - tegen gereduceerde prijs - worden aangeschaft.

Kennismaking met Guasha: dagcursus Guashatherapie zelfhulp en preventie.
 

 

III. BASISOPLEIDING-PROGRAMMA-
BESCHRIJVING

1. Dag

 

 

 

 

 

Inleiding
Het Guasha basisconcept.
De Oorsprong, Achtergrond en Ontwikkeling van de Therapie.
Praktische Betekenis en aktuele Situatie van de Toepassing van Guasha Therapie in China.
Het theoretische TCM Fundament van Guasha Therapie
Het Jingluo (Kanaal) Fundament van Guasha.
Het Basisconcept, Samenstelling en Beschrijving van het 14 Kanalen Netwerk van Guasha.
Zangfu(orgaan) Theorie?n en Guasha-therapie.
Akupunktuur-Punten en hun Indikaties in Guasha.
Guasha Video.
Praktische toepassing van Guasha voor het hoofd.
2. Dag:

 

 

 

 

De Methode van de Guasha Meridiaantherapie.
Mechanisme en klinische Werking van Guasha.
Een wetenschappelijk Model van Guasha.
Indikatie en Contra-Indikatie.
Een aantal Essenties bij Guasha Therapie.
De Guasha Instrumenten.
Schraapmethoden.
De 7 Schraapmethoden en hun Eigenschappen.
De Reaktie na het Schrapen.
Andere Delen van het Lichaam.
3. Dag:

 

 

De Volgorde van het Schrapen voor het hele Lichaam.
Stap voor Stap Instruktie voor het Begin van Guasha.
Toniserende, uitscheidende en neutrale Manipulaties.
De Wijzen van Schraaptherapie en Verloop van de Behandeling.
Praktische Toepassingen van de Guasha Meridiaantherapie.
4. Dag:

 

 

 

Reflexologie in Guasha Therapie.
De Theorie van de chinese Reflexzonen.
De algemene Reflexzonen in Guasha Therapie: hoofd, hand, rug, oor, voet.
Praktische Oefening met Reflexzonen Guasha.
Het Principe en de Methoden van het Kiezen der Guasha Gebieden.
Beoordeling van de Schraaptherapie.
Tips voor het Verbeteren van Behandel?ngsresultaat.
De Betrekking tussen Schraaptherapie en andere Behandelingen.
5. Dag:

 

 

 

Pijnbestrijding/reductie door Guasha.
Pijntheorie volgens TCM.
Pijnbestrijding/reductie door Guasha
Behandelingen van 26 sorten klachten:
Hoofdpijn, nekarthrose, stijve nek, chonische schoulderklachten, tennis ellenboog, polsgewrichtspijn/ RSI, rugpijn, lage rugpijn, ischias, heupgewrichtspijn, kuitkramp, kniepijn,
Praktische Toepassing (nek, hals, schouder)
6. Dag:

 

 

 

 

Pijnbestrijding/reductie door Guasha.2: enkelpijn, hielpijn, reumatische pijn, spiertrauma, verkoudheid, keelpijn, slapeloosheid, nervositeit, zonnesteek, jeuk, aangezichtspijn, kiespijn, menstruatieklachten, verteringsstoornissen op de kinderleeftijd.
Praktische Toepassing (lage rug en heup).
Preventieve Guasha Therapie
(Stressmanagement, innerlijk Evenwicht, innerlijke Helderheid en Kracht, Afslank, Kwaliteit van het Haar en Schoonheid door Guasha Behandeling).
Tips voor het Verbeteren van Behandelingsresultaat.
Conclusies bij de Guasha Therapie.
Vragen en Antwoorden.
Uitwisseling van Studie-Ervaring.

                         Programmawijzigingen voorbehouden.

IV. INTEGRALE CHINESE DIAGNOSTIEK

Los van de GUASHAcursus bieden wij ook cursussen in chinese voedingsleer/kookcursus aan, naast gezichts-, oor-, tong-, neus-, oog-, hand- en nageldiagnostiek, ter verrijking van de mogelijkheden van iedereen en o.a. van gezondheidswerkers, natuurartsen, homoeopathen, heilpraktikers, masseurs, schoonheidsspecialisten, fysiotherapeuten, di?tisten, bewegings-therapeuten, osteopathen, shiatsu-therapeuten, kinesiologen en TCM-therapeuten. .Met vele voorbeelden uit eerste hand uit China. Zie index voor het uitgebreide aanbod.

Terug

Copyright 1996-2024 by Han M. Stiekema & MeiMei Yu. Alle rechten voorbehouden. Last updating 22/01/24

English flaggb.gif (668 bytes)
Deutsch flagde.gif (866 bytes)

Guasha

Klik onze zeer informatieve
Internationaal GUASHA Netwerk
pagina aan!