MeiHan Institute

Chinese Handdiagnose

Intensief
Cursus

 

Handdiagnose
als methode is reeds vermeld in het antieke medische handboek van de Gele Keizer. Sindsdien is het een klassieke en populaire manier om diagnose te stellen. De criteria zijn de huid, de kleur, de vorm, de configuratie, de vochtigheid, de opvulling, de pijnpunten, de lijnen, de afzettingen en de speciale kenmerken. De systeemanalyse van de bevindingen gebeurt overeenkomstig twee interpretatiemodellen: die van de meridianen en de reflexzonen.

Handbeendiagnose
verschaft informatie over stoornissen van kop tot teen. De pijnpunten worden getest en vervolgens meteen behandeld. Het is een gemakelijke methode om in korte tijd een indruk te verkrijgen over de energetische situatie van het gehele lichaam.

  

 

 

Vingerdiagnose
heeft een speciale relatie met de meridianen. Elke vinger vertegenwoordigt daarom verschillende organen en orgaansystemen. Door de kleur, de vorm en de consistentie kan men een aanvullende indruk krijgen van het algehele functioneren.Vingerdiagnose wordt ook vaker bij kinderen toegepast.

 

Nageldiagnose
volgens het Chinese systeem gebruikt vooral het kleuraspect, de tekens, de vorm en de projectie van de verschillende organen, te vergelijken met onze voetzoolreflexdiagnose. Het is verbazingwekkend hoe men met een geoefend oog uit de zeer kleinschalige gebiedjes de noodzakelijke informatie kan verkrijgen.

 


 

De cursus is in principe open voor iedereen. Het omvat veel eerstehands informatie uit Chinese bronnen. Uw lerares is Mw drs MeiMei Yu uit Beijing. Enige achtergrond mbt kennis van geneeskunde is aanbevelenswaardig. Vooral artsen, homeopathen, therapeuten, fysiotherapeuten, dietisten, schoonheidsspecialisten, masseurs, kinesiologen en TCM-therapeuten zullen er profijt van hebben. De curcus wordt gehouden op een zaterdag (voorjaar 2003)  van 10.00-17.00 uur. Er is erg veel illustratief materiaal voorhanden. Plaats: Deurloostraat 128, Amsterdam. Kosten: Euro 70,- per persoon, ter plekke te voldoen. De voertaal is Nederlands/Engels. Minimum aantal deelnemers 8. Svp inschrijven en betalen van Uw cursus 20 dagen voor de datum.

 Voor informatie: guasha@wanadoo.nl

1.Praktijk voor RSI  |  2.A New Approach to RSI |  3.Oorzaken van RSI
4.
Opleidingen Chinese Guasha Therapie |  5.Integrale Chinese handdiagnose 
6.Boekbespreking: Flow System Therapy
|
7.RSI vraag & antwoord (In voorbereiding)
8.
GezondheidsNatuur WandelVacanties | 9. Links

Terug

2000 Copyright MeiHan Institute
Het laatst bijgewerkt: 12/28/02