DAG 1:   CHINESE HANDDIAGNOSE

Chinese Handdiagnose Handdiagnose
als methode is reeds vermeld in het antieke medische handboek van de Gele Keizer. Sindsdien is het een klassieke en populaire manier om diagnose te stellen. De criteria zijn de huid, de kleur, de vorm, de configuratie, de vochtigheid, de opvulling, de pijnpunten, de lijnen, de afzettingen en de speciale kenmerken. De systeemanalyse van de bevindingen gebeurt overeenkomstig twee interpretatiemodellen: die van de meridianen en de reflexzonen.

 

Chinese Handbeendiagnose

Handbeendiagnose
verschaft informatie over stoornissen van kop tot teen. De pijnpunten worden getest en vervolgens meteen behandeld. Het is een gemakelijke methode om in korte tijd een indruk te verkrijgen over de energetische situatie van het gehele lichaam.

 

Chinese Vingerdiagnose Vingerdiagnose
heeft een speciale relatie met de meridianen. Elke vinger vertegenwoordigt daarom verschillende organen en orgaansystemen. Door de kleur, de vorm en de consistentie kan men een aanvullende indruk krijgen van het algehele functioneren.Vingerdiagnose wordt ook vaker bij kinderen toegepast.

 

Chinese Nageldiagnose

Nageldiagnose
volgens het Chinese systeem gebruikt vooral het kleuraspect, de tekens, de vorm en de projectie van de verschillende organen, te vergelijken met onze voetzoolreflexdiagnose. Het is verbazingwekkend hoe men met een geoefend oog uit de zeer kleinschalige gebiedjes de noodzakelijke informatie kan verkrijgen.

 

 

 

DAG 2: GUASHATHERAPIE VAN DE HAND

GUASHAtherapie van de hand is gebaseerd op mijn zeven-jarige ervaring met de Handdiagnose-cursussen, samen met twelve-jarige GUASHAtherapie uit de dagelijkse praktijk. Uiteraard is de Hand-GUASHAtherapie het logische vervolg hiervan. Vandaar ons aanbod. Wat houdt het in?

1. GUASHA langs de Hand-meridianen en de Ting-punten. Na de diagnose van de blokkaden kunnen we de afwijkende energiestroom succesvol behandelen, samen met hun reflexwerking op de organen.

2. Handreflexologie. Net als de voeten, zijn de handen het venster op het lichaam. Handreflexologietherapie is net zo effectief als die van de voeten.

3. Via de zogenaamde "effectieve punten" (ongeveer 40), bijvoorbeeld migraine, diarrhee, stress en bloeddrukpunten, kunnen de overeenkomstige functies op en directe manier verbeteren. Deze punten werden in China ontdekt in de 1960's en worden sindsdien op grote schaal voor de therapie gebruikt.

4. Integrale Handbehandeling voor speciale doeleinden bv hoofdpijn, maagpijn, kiespijn, rugpijn, stijve nek, duizeligheid, moeheid, vermoeide ogen, ademnood, verterings-stoornissen, overgewicht, huid- en haarproblemen, stress, slapeloosheid etc.

5. Dingen die van belang zijn.

6. Oefenen op elkaar.

 

SAMENVATTING

Handdiagnosecursus is in principe open voor iedereen. Het omvat veel eerstehands informatie uit Chinese bronnen. Uw lerares is Mw drs MeiMei Yu uit Beijing. Enige achtergrond met kennis van geneeskunde is aanbevelenswaardig. Vooral artsen, homeopathen, therapeuten, fysiotherapeuten, dietisten, schoonheidsspecialisten, masseurs, kinesiologen en TCM-therapeuten zullen er profijt van hebben. Er is erg veel illustratief materiaal voorhanden.

De cursus wordt gehouden op:

za.+zo. 7/8 november 2015 van 10.00-17.00 uur (pause 12.45-13.30u). Locatie: Deurloostraat 129-H (AIGA), 1078 HX Amsterdam. Aanmelding: Mw. MeiMei Yu, 030-6590178/06-43237488.

Kosten: €.195,- per persoon (incl cursus materiaal, exclusief lunch).

Svp twee week tevoer inschrijven. De voertaal is Nederlands.
Minimum aantal deelnemers 6, maxi 12.

 

Zie ook interview "Chinese GUASHAbehandeling via oog en hand" (Tijdschrift "Kinesiologie" September 2007)


www.meihan-guasha.nl

Terug

Copyright 1996-2015 by Han M. Stiekema & MeiMei Yu. Alle rechten voorbehouden. Last updating 27/09/15

guasha-4.jpg (9967 bytes)

Guasha