MeiHan Institute of Chinese Guasha Therapy

Chinese Oogdiagnostiek

 

 

met
MeiMei Yu, drs.

Za. 17 mei 2014 (10.00-17.00 uur) in Amsterdam (dichtbij Station Amsterdam RAI makkelijk parkeren)

Tien jaar geleden hebben veel studenten hun belangstelling in de Chinese oogdiagnosetechniek getoond. Ik heb bij verschillende gelegenheden demonstraties gegeven. De feedback was boven verwachting. Mijn studenten zijn zonder uitzondering erg enthousiast in hun dagelijkse praktijk.

Chinese oogdiagnose is totaal verschillend van de westerse iriscopie en kan gedaan worden zonder irscopie-apparaat. Het waren Chinese therapeuten die de reflexologie in de sclera (dus niet de iris) van het oog ontdekten. Oogdiagnose en behandeling zijn de laatste twintig jaar populair in China. Zij omvatten 8 zones en 13 punten. Het is een erg gemakkelijke en directe methode om orgaan- blokkaden-, parasiten-, ophopingen- en energieproblemen te diagnosticeren, voordat je met de guashabehandeling (of/en acupunctuur, shiatsu...) begint. Guashabehandeling ondersteund door oogreflexologie geeft een snel en bevredigend resultaat. Met veel voorbeelden uit eerste hand uit China.

PROGRAMMA

I. Algemene informatie over Chinese oogdiagnose.
II. Oogwit (sclera)diagnose
III. Oogwitreflexogie
IV. Indicaties/ Methoden/Praktische Toepassingen
V. Vraag en antwoord.

Deelname is mogelijk voor iedereen.  De voertaal is Nederlands. Kosten: €.99,- per persoon (incl. 21%BTW, incl cursusmap en een oogsteen, excl. lunch). Minimum aantal deelnemers 8.

Svp inschrijven van Uw cursus voor 11 mei .

Zie ook interview "Chinese guashabehandeling via oog en hand" (Tijdschrift "Kinesiologie" September 2007)

TERUG

� 2000-2014  Copyright by MeiMei Yu & Han M. Stiekema
Last update: 07/05/14