Sinds mijn jeugd heb ik migraine. Veel was er reeds aan gedokterd, maar nooit bleef het werkelijk weg. Vooral tijdens de menstruatie bleef het steeds terugkomen. Toen hoorde ik van de guasha-therapie. Misschien omdat het zo totaal anders was, voelde ik mij er onmiddellijk toe aangetrokken. Een afspraak werd gemaakt...en ik ben nu een half jaar verder...zonder migraine, ook niet tijdens de menstruatie. Eerlijk gezegd kan ik het nog steeds niet geloven. Dat een behandeling met een beetje olie en een steen kan doen wat al die andere therapieŽn niet vermochten! Intussen duim ik, dat het zo mag blijven.

Janny R.

Ik ben zelf verpleegkundige, dus weet ik wat er te koop is. Tegelijkertijd had ik chronische pijn in mijn onderrug. Ik kon steeds minder goed bukken en tillen werd al helemaal een crime. Kon ik natuurlijk niet gebruiken in mijn beroep. Ik had echter geen zin om steeds opnieuw pijnstillers in te nemen. Dus zocht ik wat anders. Bij toeval liep ik tegen de guasha-therapie op. MeiMei, ogenschijnlijk zo'n fragiele vrouw, pakte het meteen grondig aan. Na de eerste behandeling kon ik mij alweer vrij bewegen. Na vier behandelingen gingen ook het bukken en tillen weer. Wel heb ik ontlasting van mijn werk gevraagd, want ik wil het wel zo houden.

Nel M.

Ik ben al een oude man (84). Veel hoop op verbetering had ik dus niet. Vooral omdat mijn klachten reeds lang bestonden: een open been en veel pijn daardoor, vooral gedurende de nacht. De dokters hielden mijn suikerziekte daarvoor verantwoordelijk en zeiden dat er niet veel meer aan te doen viel. De wond werd gesmeerd met zalf en de pijn bestreden met tabletten. Ik ben nu vijf maanden bij MeiMei in behandeling. Het is in die tijd langzaam vooruitgegaan. Resultaat: veel meer energie, geen pijn meer, tabletten gestopt, ik slaap weer, de wond is veel kleiner en schoon geworden, de hoge bloeddruk genormaliseerd en de suikermedicatie is gestopt!!! Dat mij dat nog overkomen mocht!

G.S. Amstelveen

Als zelfstandige ondernemer (ICT-branche) heb ik de laatste jaren gemiddeld 12 uur aan de computer gezeten. Toen kreeg ik pijn in mijn rechter pols en een koude stijve hand. Dit kroop langzamerhand naar boven, zodat ik springende pijnen van hand tot en met schouder kreeg. Mijn werk werd daardoor steeds meer bemoeilijkt totdat ik ermee moest stoppen. Aangezien ik mij dit niet kon veroorloven, heb ik alles gedaan om er vanaf te komen. Van ergometrie op de werkplek, acupunctuur tot en met mensendieck en massagebehandeling door de fysiotherapeut. Niets hielp echter. Een vriendin had het artikel in Beter gelezen en adviseerde mij een afspraak te maken met mevrouw Mei. Na enige aarzeling - aangezien het hier ging om een wel zeer exotische therapie - heb ik de knoop doorgehakt en ben gegaan. Reeds na twee behandelingen voelde ik dat het beter ging met mijn arm. Nu na een serie van acht is de pijn voor 80% verdwenen. Terwijl ik normaal op de computer ben blijven werken. Zou de guasha niet een oplossing voor veel RSI klachten kunnen zijn? Ik beveel het in ieder geval overal aan. Goed werk MeiMei!

Jan A.

 

Al in mijn studententijd (jaren tachtig) had ik klachten gehad die pas in 2002 aan arthritis zouden worden toegeschreven. Op 33-jarige leeftijd behoefde ik twee ingrepen wegens het snapping finger syndrome. In die tijd werd ook de diagnose lichte psoriasis gesteld. Weer een paar jaar later (36-39 jaar/1999-2002) begonnen af en toe ook andere gewrichten in handen en voeten op te spelen, maar nooit langer dan een paar maanden en vooral 's winters. Soms werd met een injectie een ontsteking in een vinger geremd (in totaal vier keer). Nadat in 2002 de klachten tijdens de zomer niet meer verdwenen, stelde een reumatoloog in november 2002 de diagnose: Arthritis psoriasis. Pijn, stijfheid en krachtverlies werden dat najaar echt serieus, en verdwenen ondanks steeds groter wordende doses medicijnen niet met het intreden van de lente.

In juni 2003 ben ik bij Meimei Yu onder behandeling gekomen. Tegelijkertijd begon ik dagelijks Cat's Claw thee te drinken (uit Peru: UŮa de Gato) en at ik vanaf januari 2003 geen vlees meer. Op persoonlijk vlak heb ik in juli een grote beslissing genomen. In augustus moest ik tijdelijk stoppen met de medicijnen wegens een ingreep aan alweer een snapping finger. Daardoor werd duidelijk dat de medicijnen paradoxaal werkten; ik voelde niet dat ik vingers aan beide handen aan het overbelasten was met de computermuis. Die gooide ik dus weg. Tegelijkertijd begonnen MeiMei's adviezen en behandeling opeens zichtbaar vruchten af te werpen. Pijn verdween en langzaamaan kwam de kracht in mijn hand en weer terug. Met deze ervaringen liet ik de medicijnen dus staan.

Nu, eind december, gaat het al vier maanden geweldig. Af en toe wat krachtsverlies in handen, vingers of polsen en nog maar twee gewrichten die wat lastig doen, terwijl het buiten herfst en winter is. Incidentele consumptie van vlees of alcohol zorgt binnen 24 uur voor klachten maar die verdwijnen ook weer snel. Een aantal adviezen van MeiMei (kleiconsumptie, kleimaskers, eetgewoonten) volg ik allang niet meer op, maar ik houd ze achter de hand. Ik heb het prettige gevoel dat ik de aandoening nu in eigen hand heb. Ik weet wat een glaasje wijn betekent en neem dan de beslissing of ik de nasleep daarvan er voor over heb of niet. De reumatoloog stelde onlangs vast dat de bezinkingswaarde briljant is en mijn gewrichten allemaal intact zijn. Hij houdt me nog wel onder halfjaarlijkse controle.

Utrecht, 30 december 2003 M. K.

Zes maanden geleden kwam ik bij Mei Mei met twee versleten heupen en knieen, hetgeen mij continue pijn bezorgde. Ik liep daardoor kreupel. De reguliere artsen zeiden mij, dat het slijtage was en dat er niets aan te doen was. Als ik het niet meer vol kon houden, moest ik maar terugkomen voor een stel nieuwe heupen. Ondanks de klachten was mij dat een brug te ver. Ten einde raad zocht ik dus Mei Mei op. Zij startte een aantal behandelingen met de jadesteen. Nou gaan de dingen bij mij niet snel, dus in de eerste tijd waren er slechts lichte verbeteringen. Dit duurde een paar maanden en toen ineens, na een stevige behandeling waarbij er "heel veel naar buiten was gekomen", was het ineens over. Ik had geen pijn meer en kon weer ongehinderd lopen! Tegenwoordig is het zo, dat ik het gevoel heb met sprongen vooruit te zijn gegaan. Terwijl ik in het begin dacht, dat ik nooit meer goed zou kunnen lopen (...). Mijn conclusie is, dat guasha een echt wondermiddel is.

Mw E.K. Leidschendam

Mijn eerste Guasha behandeling!

Zoals het zo vaak gaat, hoor je via via soms enthousiaste verhalen over bepaalde therapieen, mensen zijn op zoek naar goede resultaten als het om de eigen gezondheid gaat.

Graag willen we allemaal, hoe ouder we worden, lang fit en gezond blijven, ikzelf ben 48 jaar en loop al 2 jaar met ernstige pijnklachten in de onderrug (hernia), kan s 's avonds moeilijk inslapen omdat ik me niet kan omdraaien op de zij, door uitstraling in beide benen.

Drie maanden geleden ontmoette ik iemand die al lange tijd last had van nek- en schouderklachten, deze vrouw werd behandeld door Mei Mei Yu in Amsterdam en was zeer tevreden, zij gaf mij het adres en het tel.nummer, nog diezelfde dag belde ik op en 2 weken later kon ik langs komen voor een afspraak.

Mei Mei gaf mij een formulier met vragen, dat ik eerst moest invullen, daarna voelde ze de pols, keek naar mijn tong, ogen, oren en nagels en er volgde ook nog een buikonderzoek, om kort te gaan, een serieus en uitvoerig consult, zo ben ik het van mijn eigen huisarts niet gewend.

Na deze handelingen begon ze met de Guasha behandeling voor mijn pijnlijke onderrug en ischias, naast mijn slechte doorbloeding (cellulitis), koude handen en voeten. Mei Mei schraapte over mijn rug, na afloop schreef ze mij nog een grondige reinigingskuur voor, ik zou mij beslist na 4 a 6 behandelingen beter gaan voelen, toen al viel het mij op dat deze therapie door zijn eenvoud zo duidelijk te begrijpen is.

Ik maakte een afspraak voor de volgende keer en ging vol vertrouwen de deur uit, MeiMei heeft de kennis en de bekwaamheid en is daarbij zeer bescheiden. Het resultaat na 3 keer is, dat mijn rug is verbeterd en de uitstraling naar beide benen aanzienlijk verminderd is. Ik voel mij bovendien stukken beter, meer energie, minder blokkades, minder klachten, een bijzondere therapie met goede vooruitzichten!

Met vriendelijke groet,

Mw v/d V. te Amersfoort

L.S.,

Ten behoeve van interview hierbij mijn verhaal.

Twee en een half jaar geleden begonnen de RSI-klachten. Ik werk bijna dagelijks 6 tot 8 acht uur tamelijk intensief achter de computer. Dat ging jarenlang zonder enig probleem, tot ik op een gegeven moment last kreeg van mijn rechterarm in de vorm van een licht zeurende pijn als ik met de computer werkte. Een korte pauze was altijd voldoende om het niet uit de hand te laten lopen. Na een lange vakantie van enkele weken stak het probleem vreemd genoeg accuut weer de kop op. Dat heeft mij wel aan het denken gezet. Ook bepaalde handelingen die niets met muis of computer te maken hadden (zoals klussen) gingen pijn doen, alsof de kracht uit mijn arm was verdwenen. Ik had inmiddels al gemerkt dat zelf smeren met een zalfje geen afdoende effect had, dus was ik rijp voor een andere aanpak. Dit was voor mij aanleiding om contact te zoeken met het guasha-centrum in Amsterdam. Behalve de RSI kwamen in het intake-gesprek ook allerlei nevenkwalen ter sprake die ik niet zou relateren aan intensief computerwerk zoals slecht slapen en een verminderde energie. Ik had ook last van een vreemd soort hoofdpijn die bestond uit korte scherpe steken in mijn achterhoofd. Eerst was dat een keer per dag, meestal ergens in de ochtend. Op een gegeven moment, na een lange zomervakantie, verergerde dit en nam de frequentie toe tot soms meerdere steken per uur. Dit ging mij steeds meer zorgen baren.

De guasha-behandeling heeft me uiteindelijk van al deze klachten afgeholpen. De eerste paar maanden was de behandeling om de twee weken, daarna om de vier tot zes weken. In het begin, na een schraapbehandeling, verminderden de klachten maar komen ze ook weer terug. Tijdens de periode van behandeling kon ik namelijk gewoon door blijven werken en ben ik ook geen moment ziek thuis geweest. Natuurlijk heb ik mijn manier van werken wel moeten aanpassen in de zin van meer pauzes en meer (water) drinken. Sowieso heeft de behandeling me geleerd om beter naar de signalen van mijn lichaam te luisteren. Na anderhalf jaar zijn de klachten verdwenen en heeft mijn lichaam meer veerkracht waardoor de klachten niet zo snel terugkomen, een proces dat zich met name het laatste half jaar heeft ingezet. Bovendien slaap ik beter en heb daardoor meer energie. De pijnsteken in mijn hoofd en de RSI steken een enkele keer weer de kop op, je lichaam blijft daar op een of andere manier gevoelig voor, maar ze zijn nu goed beheersbaar. Met een eigen schraapsteen kan ik nu eenvoudig onderhoud plegen en daarmee voorkomen dat ik weer in situatie van een paar jaar geleden beland.

Met vriendelijke groet,

Max

Beste dr. Stiekema,

Bij deze het gevraagde stukje voor het interview met "HP de Tijd":
_____
Sinds maart 2002 kreeg ik medicijnen tegen hoge bloeddruk. De huisarts en
specialist konden geen oorzaak voor de te hoge bloeddruk vinden en mij werd
verteld dat ik de rest van mijn leven medicijnen moest slikken. Ik wilde mij
daar niet bij neerleggen en in overleg met de huisarts stopte ik bij wijze
van proef met de medicijnen. Ondertussen ging ik op zoek naar een
alternatieve behandelingsmethode.
Zo kwam ik eind juni dit jaar voor het eerst bij dr. Mei Mei Yu. Zij
behandelde mij met de guasha-therapie en plakte acupunctuurballetjes in mijn
oor die ik drie keer per dag elk 30 keer aan moest raken. Na vijf dagen
mocht ik deze balletjes weer verwijderen.
Ook legde zij mij uit dat wij normaal gesproken teveel dierlijke eiwitten
tot ons nemen. Het overtollige eiwit wordt afgezet in de bloedvaten, die
vervolgens dichtslibben. Door deze vernauwing van de bloedvaten gaat de
bloeddruk omhoog. Om mijn bloedvaten weer schoon te maken gaf ze mij een
dieet waarbij ik een maand lang geen dierlijke eiwitten mocht gebruiken.
Daarnaast moest ik twee keer per maand mijn darmen reinigen met bitterzout.
In de eerste periode ging ik iedere week naar dr. Yu voor de guasha-therapie
en de acupunctuur behandeling. Maar ondertussen zit er een langere periode
tussen de behandelingen. Het effect van het dieet moet ik bijhouden door een
dag in de week geen dierlijke eiwitten te eten.
Ik slik nu nog steeds geen medicijnen en mijn bloeddrukwaarden zijn
acceptabel. Voor mij reden genoeg om door te gaan met deze behandeling!

Veel succes met het interview! Ik zou het leuk vinden te horen wanneer het
gepubliceerd wordt.

Met vriendelijke groet,

Linda R., 33 jaar.

Ik ben werkzaam in de automatisering en zit vaak hele dagen onafgebroken achter mijn pc.
had daardoor heel vaak last van nek en schouders.
Vorig jaar december kreeg ik (ook 's nachts) ook nog tintelingen in mijn rechter (muis) hand. Na 2 behandelingen van MeiMei waren de tintelingen over.

Ik ga nu nog steeds elke 2 maanden een keer naar MeiMei voor een onderhoudsdosis om beginnende klachten voor te zijn. Sinds die tijd heb ik geen nek en schouderklachten meer ook al zit ik nog steeds hele dagen achter de pc.

vr. gr.

I. K.

Hoi,

Hierbij mijn verslag over de behandelingen van Mei Mei.

Half juni 2001 was ik lichamelijk helemaal op (burnout). Ik was totaal energieloos, had last van hartkloppingen, sliep slecht, had het soms heel erg koud en had ook last van mijn spijsverteringssysteem (als ik warm at dan kon mijn lichaam het soms niet aan en dan werd ik daar heel onrustig van). Ik was te moe om nog te werken, maar "medisch" gezien was er echter niets aan de hand en mijn huisarts deed vrij luchtig over mijn klachten. "Over een maand kon ik wel weer rustig gaan hardlopen", zei ze, maar dat pakte totaal anders uit !

Toen er na 3 maanden weinig verbetering in mijn toestand was, kwam ik via een internetsite in contact met Mei Mei.

Ik wilde natuurlijk alles doen om beter te worden en zodoende begon ik met "guashabehandelingen", kreeg ook ooraccupunctuur voor meer energie en bovendien kreeg ik ook veel tips van Mei Mei om gezonder te gaan leven. Ik vond het best wel gek dat Mei Mei met een steen over mijn rug ging en dat mijn rug dan allemaal rode blokkades liet zien. Maar "alles moest eruit", volgens haar, dus ik vond het prima.

Mei Mei constateerde veel blokkades in mijn lichaam en veel stress rondom mijn maag. Ik stopte met koffie, met alcohol was ik zelf al gestopt en ging vooral fruit, groente en rijst eten. Ook raadde ze me aan om regelmatig een darmreiniging te doen. En dat deed ik, want ik wilde meer energie !!

In het begin kwam ik wel 1 keer in de 2 weken bij Mei Mei en langzaam ging ik me weer beter voelen. Dat ging wel met ups en downs gepaard. Ik maakte vaak de fout door snel te denken dat ik bepaalde fysieke dingen wel weer aan kon en dan was ik soms weer enorm uitgeput. De stress rond de maag verdween ook geleidelijk en ik ging weer makelijker eten.

Na een aantal behandelingen ging ik weer werken op arbeidstherapeutische basis en na 7 maanden kon ik weer volledig aan de slag. Mei Mei zag ik steeds minder, maar soms als ik weer een klein dipje had, ging ik weer voor een behandeling.

Inmiddels is het ruim 2 jaar geleden sinds ik voor het eerst bij Mei Mei was en het gaat behoorlijk goed met me. Ik leid weer een normaal leven, kan weer alles eten en zit behoorlijk goed in mijn energie. Toch ben ik nog niet helemaal tevreden, maar ik besef dat zo'n burnout gewoon heel veel tijd nodig heeft. Achteraf heb ik me ook gerealiseerd dat ik mijn lichaam jarenlang overbelast heb met heel veel sport, koffie, alcohol, slecht eten en dat ik mijn lichaam nooit de rust gaf, die het nodig had.

Ik heb in mijn herstelproces echter veel geleerd en ga nu veel zuiniger met mijn lichaam om.

De behandelingen en tips van Mei Mei hebben een grote rol gespeeld in mijn herstel !!

Veel succes met het interview en wellicht tot ziens ! Als jullie nog iets willen weten; bel me gerust.

Groet Frans van D.

Zowi B., 15 jaar

Al een aantal jaren, vanaf haar 10e jaar, is Zowi vaak ziek, beetje grieperig, erg verkouden, voorhoofdsholteontstekingen.

Als ze verkouden wordt duurt het langer dan bij anderen voordat ze weer beter is, vaak zo’n twee weken. Lange tijd ook heeft Zowi pijn in haar schouder/nek, soort verkramping, waardoor ze soms moeite met schrijven heeft.

In het najaar van 2002 klaagt ze over hoofdpijn en na een bezoek aan de oogarts krijgt ze een hele lichte bril. Ze heeft slaapproblemen, ’s nachts kan ze niet slapen, overdag kan ze niet opstaan. Jetlagachtige verschijnselen en de huisarts schrijft melatonine voor. Dit helpt en Zowi’s ritme draait om. Na de kerstvakantie gaat Zowi weer naar school, ze krijgt na 2 weken een zware griep en heeft weer voortdurend hoofdpijn. Zodanig dat ze apatisch wordt. Ze gaat uiteindelijk niet meer naar school, het lawaai en de drukte verergeren de hoofdpijn. Ze is moe en nergens meer in geinteresseerd. De hoofdpijn is constant aanwezig. Af en toe is ze ook duizelig en misselijk.

Zowi krijgt een verwijzing naar een kinderarts, maar de wachttijd is aanzienlijk.

Vanwege een consult van het zusje van Zowi aan Han Stiekema 10 jaar geleden in verband met chronische klachten wordt contact opgenomen met de praktijk van Han Stiekema.

Na een eerste bezoek aan MeiMei waar voedingstips worden gegeven wordt afgesproken bij een volgend consult met de guasha- behandeling te beginnen.

Vlak na de eerste behandeling is de hoofdpijn weg die snel terugkomt en de volgende dag is de hoofdoijn erger. Na de tweede behandeling blijft de hoofdpijn wat langer weg, 1 of 2 dagen. Na de derde behandeling vermindert de hoofdpijn gedurende de gehele periode tot de volgende behandeling. Na de vierde behandeling is de hoofdpijn verdwenen.

Zowi is in dezelfde periode ook bij een orthomanueel therapeut geweest die in twee behandelingen haar wervelkolom licht heeft gecorrigeerd.

Zowi blijft onder behandeling totdat ze zelf aangeeft dat het klaar is.

Ze gaat weer naar school en is weer een levendige puber geworden.

Met dank!

Hallo,

Ik ben via collega’s van mijn man in Utrecht aan het adres van Mei Mei gekomen. Ik ben 37 jaar oud en heb sinds mijn 4e Migraine met overgeven ,soms wel wekelijks.

Ik ben 2 keer onder aan de rug geopereerd en heb in de lendenwervelkolom een metaalring en Artrose.

Verder is twee jaar geleden ook zware Artrose in de nek vastgesteld , waardoor ik weer meer hoofdpijn en Migraine heb.

Na een uitbundig gesprek en onderzoek bij Mei Mei heb ik van haar adviezen over voeding en voedingssuplementen gekregen.

De navolgende Guasha therapie heb ik zelf als heel aangenaam ondervonden. En de plekken op de rug waren binnen een week verdwenen.

Mei Mei heeft mij geÔnformeerd, dat zij niet de oorzaak van de klachten kan bestrijden , maar wel de pijn.

Omdat de klachten al een aantaal jaren aanduren, duurde het tot na de 3e behandeling tot dat ik verlichting van mijn klachten voelde.

Binnen enkele weken waren de pijn in de nek bijna geheel verdwenen en de Migraine was niet meer zo sterk en dook veel minder vaak op.

Dit was de gewone artsen ( En daarvan heb ik heel veel gezien !) met al hun medicijnen en therapieŽn in 30 jaar niet gelukt!

Omdat wij in Breda wonen en het naar Amsterdam nog rond 2 uur rijden is , ben ik, omdat het heel goed ging in de zomer, twee manden niet bij Mei Mei geweest, maar ben in september heel snel weer terug gekomen omdat de klachten weer erger werden.

Binnen 2 behandelingen ging het weer snel beter en ik zal zeker in toekomst regelmatig blijven komen, want ik heb veel minder pijn, ben rustiger, slaap beter en ben veel minder vaak ziek.

Ik hoop dan ook, dat in toekomst veel meer Guasha therapieŽn in Nederland gegeven worden en dat de ziekenfondsen dit ook vergoeden. Want een therapie tegen pijn en andere klachten, die relatief snel successen boekt zonder het gebruik van schadelijke medicijnen moet toch gesteund worden !!!

TERUG

© Copyright 1996-2008 by Han M. Stiekema & MeiMei Yu. Alle rechten voorbehouden. Last updating 12/09/08