MeiHan Institute
of
Chinese Guasha Therapy

Bijdrage tot oplossing van RSI
ME en aanverwante klachten

 

 

 

 

Andere specialisaties:
Chinese oor-, oog-,
hand-, nagel-,
pols-, gezichts-, tong-,
buikdiagnostiek

Andere TherapieŽn:
Acupunctuur
Oor acupunctuur
Chinese natuurgeneeskunde
Stroomsysteem therapeŽn
Dieet
Pijnbehandeling
Stressbehandeling

Opleidingen
Guasha Therapeut,
Chinese Diagnostiek

Publicaties
Flow System Therapy
Stroomsysteem en
Optimale Vitaliteit

(Computer-geinduceerd "Repetitive Strain Injury"/"Myalgische Encephalomyelitis")

"STENEN TIJDPERK THERAPIE
VOOR DE MODERNE MENS"

Goed nieuws uit Amsterdam. Oeroude methode helpt bij RSI, ME en aanverwante klachten. Patienten zijn enthousiast over "chinese jadesteen therapie".

Geloof het of niet. Drs MeiMei Yu, een Chinese Nederlandse slaagde erin aanzienlijk te verbeteren wat tot dusver niet te genezen was. Zij brengt simpelweg een kruidenolie op de huid van de patient en begint de laatste met een speciale jadesteen intensief te schrapen. Het gebied wordt al heel gauw (diep) rood. "Alles moet eruit, verklaart zij". Hoe roder het gebied wordt, des te veelbelovender het resultaat.

En inderdaad, terwijl zij professioneel van het ene naar het andere gebied gaat, ontspant het gezicht van de patient zich. Op mijn vraag wat hij voelt, antwoord hij door spontaan zijn arm naar boven te bewegen. "Geen pijn meer" zegt hij, en "ik kan mijn arm weer bewegen". Patienten hebben gewoonlijk ťťn tot zes behandelingen nodig, waarna 70-80% van hen (sterk) verbeterd is. Soms worden er aanvullende adviezen gegeven, zoals dieet, supplementen of ontgifting.

MeiMei is heel trots om deze unieke chinese therapie in Europa te mogen introduceren. Het heet "Guasha", wat "de ziekte eruit schrapen" betekent. Het stamt uit de prehistorie en wordt nog steeds door inheemse volken toegepast. Het vond vervolgens zijn weg in de hoofdstroom van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze legt uit: "Zoals je gezien hebt wordt een speciale olie op een bepaalde plek van de huid gebracht, waarna de therapeut het gebied met een "schraper" (een speciaal daarvoor ontworpen jadesteen) begint te schrapen. Kort daarna begint de huid rood te worden. Het verbazende is, dat op plaatsen waar stoornissen (verborgen) zijn, (diep) rode plekken tevoorschijn komen: IN de huid, niet OP de huid wel te verstaan, te vergelijken met een bloeduitstorting, wat door de Chinezen als schadelijke stagnatie wordt beschouwd. Omdat op de geoliede huid wordt geschraapt voelt de patient niet of nauwelijks pijn, terwijl de huid op geen enkele manier beschadigd wordt. En de rode plekken verdwijnen alle binnen drie tot zeven dagen".

De spectaculaire resultaten van Guasha worden verkregen door de gelijktijdige inwerking op de huid, de subcutis, het bindweefsel, het lymfsysteem, de meridianen, het periost, de spieren, de bloedvaten, de zenuwen, de hersenen en het immuunsysteem en via hen op de verschillende functies, systemen en organen van het gehele lichaam. Guasha omvat en vervangt daardoor massage, reflexzonetherapie, acupunctuur, moxa, lymfdrainage en ontspanningstherapie, alles in EEN simpele behandeling!

 

De verklaring voor zijn succes is het gecombineerde effect. Terwijl serum en rode bloedlichaampjes van de capillairen in het weke bindweefsel komen, veroorzaken zij daar een immuunreactie. Het ontgiftingsmechanisme wordt gestimuleerd, samen met de bloedsomloop en de "energiestroom" via de meridianen. Plaatselijke verzuring (locale acidose), vaak de belangrijkste oorzaak van pijn, lost op. De bio-electriciteit van het gebied wordt genormaliseerd, met daardoor herstel van de stofwisselings/ hormonale/ nerveuze feedback, waarna de klachten verdwijnen. Het algehele energieniveau gaat vaker met sprongen omhoog. 

De moderne geneeskunde ontdekt voortdurend nieuwe wilde planten uit het regenwoud (ethno-botanie) voor het behandelen van moderne ziekten. Guasha is een voorbeeld van de kennis die in de oeroude traditie van de mensheid verborgen ligt. Het kan dŠŠr genezen waar onze moderne methoden falen. Omdat deze methode zo (relatief) gemakkelijk toe te passen is, kunnen veel meer mensen er baat bij hebben, speciaal bij een ziekte als RSI die immers dramatisch toeneemt. Tienduizenden mensen zitten al in de WAO. De socio-economische implicaties zijn dus enorm (...). Zie voor het uitvoerige interview met MeiMei het gezondheidsblad "BETER", zomer 2001, Nr. 2

 

Chinese jadesteen: duizenden jaren lang gebruikt voor innerlijke rust, behandeling van pijn en chronische ziekte, herstel   energie balans en versterking van eigen genezende kracht.

Drs MeiMei Yu biedt haar Guashatherapie op verschillende manieren aan:

  1. Als individuele behandeling op afspraak,
  2. Als (vrijblijvende) demonstratie in bedrijven, bij organisaties en (RSI/ME) verenigingen,
  3. Dito voor de media. Ze nodigt graag journalisten uit om het (spectaculaire) gebeuren met eigen ogen te aanschouwen,
  4. Als opleiding voor (para)medici. Mogelijk zijn een kennismakingsdagcursus, een basiscursis en een voortgezette cursus.

Ze kijkt ernaar uit om U te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,
Han M. Stiekema, arts

Drs MeiMei Yu
Bunnik & Amsterdam
Tel. 030-6590178 of 06-43237488
E-mail: guasha@wanadoo.nl

TERUG

OPTIMAAL VITAALģ /CHINESE GUASHATHERAPIE
Praktijk voor RSI, pijnsyndromen, nieuwe risico's, chronische stoornissen
Praktijk Optimaal Vitaal & Guashatherapie | RSI, ME en aanverwante klachten  | Oorzaken van RSI | Guashabehandeling bij rheuma
Fytotherapeutische pijnbehandeling | Stroomsysteem en optimale vitaliteit

MeiHan Institute Opleidingen en cursussen
Opleidingen Chinese Guasha Therapie | Dagcursus Guasha: zelfhulp en preventieNieuwe Guasha Techniek uit China
Guasha nascholing- terugkomdag | Chinese Oogdiagnostiek en Guashatherapie   | Integrale Chinese handdiagnose | . Mini-Cursus Reiniging | Chinese voedings- en kookcursus | Chinese Gezichtsdiagnostiek en Guashatherapie

INTEGRALE COACHING van burn-out
Stress, Burn-out en Regeneratie |
Lichamelijk: Het Persoonlijke Gezondheidsplan | Psychologisch:
Emotionele zelf-integratie
|
Spiritueel: Initiatische Zijnstherapie Relationeel/sociaal: Intensieve Vasten-reinigingskuur

Referenties / Persberichten / Feedback
Interview in tijdschrift Beter | Artikel in Connection | Boekbespreking: Flow System Therapy | Feedback

Agenda | Links

Deze website: http://home.wanadoo.nl/guasha is uitsluitend voor persoonlijk gebruik. Het mag niet worden aangewend voor geldelijk gewin, commerciŽle doeleinden, uitgaven of publicaties. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaargemaakt door middel van druk, opslag, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

1999-2005 © Copyright by Han M. Stiekema, arts. Alle rechten voorbehouden.
Last update: 01/06/07