MeiHan Institute of Chinese Guasha Therapy

Terugkomdag

 

 
INTRODUCTIE

In deze cursus Nieuwe GUASHAtechniek uit China introduceer ik een aantal nieuwe en zeer effective GUASHA zones, die de laatste tijd zeer populair zijn in China. Deze speciale zones varieren van het hoofd, gezicht, hals, borstbeen, ribben, romp, lendenen tot de tenen. Het behandelen van deze zones heeft een enorm sterke stimulans op het gehele meridiaannetwerk, de energie en de bloedsomloop. Het geeft je dagelijkse GUASHApraktijk absoluut een extra dimensie.

Deze nieuwe GUASHAstijl of "nieuwe techniek" is vooral verspreid in Zuid-China. Voordat hij met pensioen ging heeft meester Li een systeem van 36 GUASHAzones opgesteld, die gezamenlijk de meest effectieve behandelingen omvatten. Je hebt waarschijnlijk wel van de 36 strategieŽ n van de "Kunst van het Oorlogvoeren" gehoord (Sun Tzu). Dit zijn dus de 36 strategieŽn van de "Kunst van GUASHA".

Mijn ervaring is, dat dit systeem buitengewoon aanvullend is op je GUASHAcursus. Technisch is het meer uitgewerkt en compleet. Het verbreedt je kennis van details: zoals de 13 kleinere zones van de nek, de reflectiezones langs het gehele ribsysteem, 3 kleine zones langs de enkel....

Meester Li heeft de belangrijkste acupunctuur ontdekkingen eveneens in zijn GUASHAsysteem ondergebracht, hetgeen een extra dimensie toevoegt aan onze dagelijkse behandelingen. De therapie is dus niet alleen uitgebreider, maar tevens een uitdaging om verfijningen aan te brengen, zodat mensen nog beter geholpen kunnen worden.

Ik geef een cursus van twee (afzonderlijke) dagen. Op de eerste (introductie)dag wordt besproken: 1) het overzicht van het systeem, 2) de details van de 36 GUASHAstrategieŽn 3) de indicaties en contra-indicaties 4) plus praktische toepassingen en 5) vraag en antwoord.

 

PROGRAMMA

Za. 31 aug, 2013, Utrecht. 10.00- 17.00 uur.

Deelname is mogelijk voor iedereen die een MeiHan GUASHAopleiding hebben genoten.  De voertaal is Nederlands. Plaats: Utrecht/Bunnik. Kosten: €.125 (incl. 21% BTW) per persoon per dag contant (excl. lunch). Minimum aantal deelnemers 12. Leden Guasha Netwerk 10% korting.

TERUG

www.meihan-guasha.nl

© Copyright 1996-2013 by Han M. Stiekema & MeiMei Yu. Alle rechten voorbehouden. Last updating 22/06/13

 

guasha-4.jpg (9967 bytes)

Guasha